Sağlıklı bir iletişim, içerisinde karşılıklı duygu ve düşünceleri anlamayı barındırır bu da beraberinde iş birliği, yardımlaşma, paylaşma gibi davranışların yanı sıra problemlerle karşılaşıldığında tüm aile üyelerinin birlikte hareket edip daha çözüm odaklı yaklaşmalarını sağlar. Bu da beraberinde çocukların gelişmesi için uygun bir ortamın oluşmasını sağlar.
Etkili iletişim birbirine değer vermeyi, iyi geçinmeyi, problemleri sağlıklı bir şekilde çözmeyi ya da süreci birlikte atlatmayı sağlar. Aile üyeleri yaşadıkları olaylarla ilgili ya da genel olarak neler hissettiklerini, yaşadıklarını paylaşabilirlerse bu; hem aile üyelerinin daha güvende hissetmesini sağlar hem de aile birliğinin sağlamlaşmasını, daha mutlu, huzurlu birbirine güvenen aile bireylerinin olmasını sağlar.
Aile içindeki iletişimde bütün aile üyeleri birbirlerinin farklılıklarını kabul edip birbirine öyle yaklaşmalıdır. Birbirlerinin iyi yada kötü özelliklerini kabul etmek demek onaylamak demek değildir. Burada kabul etmek bireyin (aile üyesinin) kendisini kabul ettiğimizi ifade etmektedir. Çünkü bireyi kabul edip etmememize göre kurduğumuz iletişimin dinamikleri değişir ve karşımızdaki bireyin yada bireylerin farklılıklarını kabul etmezsek birbirini dinleyeni anlayan, değer verdiğini, önemsediğini, güvendiğini hissettiren bir aile yapısına sahip olmakta zorlanırız.
Kendisiyle aralıklarla dolu uzun bir sürecimiz oldu.. Ne olursa olsun hep yanımdaydı...
Danışan : E.K
Uzmanımız : Psk. Aslı Özerenler / 17.02.2021
Özellikle şunu belirtmek isterim, psikolojik destek almak ayıplanacak utanılacak bir şey değil...
Danışan : S.E.O
Uzmanımız : Psk. Aslı Özerenler / 15.02.2021